Divorțul la distanță

Divorțul la distanță este acel divorț pronunțat în absența unuia sau a ambilor parteneri, din cauza faptului că unul sau ambii parteneri locuiesc în străinătate.
Dacă locuiți în străinătate și vreți să divorțați fără să mai fiți nevoit să veniți în țară, puteți angaja avocat pentru a face acest demers în numele dumneavoastră. Acesta se va ocupa de toate detaliile, fără să fie necesar ca dumneavoastră sa fiți prezenți în România pentru a divorța.
Dacă doar unul dintre parteneri poate veni sau locuiește în țară, iar celălalt partener este în străinătate, persoana care locuiește în țară se poate întâlni cu avocatul, iar cea din străinătate poate recurge la metoda divorțului la distanță.
Pentru că, atunci când locuiți în afara țării, nu este întotdeauna ușor să vă înfățișați în timp util la toate termenele legale stabilite, există această formulă simplificată prin care românii din străinătate să poată divorța în România, de la distanță.
În astfel de cazuri avocatul de divorț va pune la dispoziția părții tot setul de acte necesare pentru divorțul la distanță, iar partea va trebui să trimită copii ale documentelor, conforme cu originalele. După primirea documentelor necesare se pot îndeplini formalitățile divorțului și se poate pronunța sentința de divorț.
Cum se poate pronunța un divort simplu si rapid?
Divorțurile încheiate rapid sunt opțiunea cea mai frecventă la care apelează cuplurile care nu mai au de multă vreme ceva de împărțit sau care locuiesc în străinătate și vin în țară pentru o scurtă vacanță. Noul Cod de procedură civilă permite acum desfacerea rapidă a căsătoriilor. Dacă soții cad rapid de acord asupra condițiilor de divorț, procedura de divorț este simplă și imediată.
De cele mai multe ori atunci când înstrăinarea partenerilor sau ruptura fizică dintre soți și copii s-a produs de ceva vreme, motivele de divorț sunt clare și decizia este imediată. În cazul celor care locuiesc de multă vreme deja separat, despărțirea este facilă, deoarece separarea anterioară a condus deja la acceptarea situației. În plus, în cazul în care unul dintre parteneri nu a mai arătat de multă vreme interes pentru copil sau copii, este greu de crezut că va emite vreo pretenție în privința custodiei unice asupra copilului sau copiilor. Teama de „pierdere a copiilor” este complet eliminată în astfel de cazuri.
Cum decurge un divorț fara prezenta sotului?
Dacă soțul, din diverse motive nu poate ajunge în țară pentru procedura de divorț, acesta poate comunica condițiile pe care le agreează cu privire la desfacerea căsătoriei, prin intermediul unui reprezentant legal.

Ce se poate face în cazul în care unul dintre soții aflați în străinătate nu este de acord cu desfacerea căsătoriei?
Desfacerea căsătoriei poate avea loc chiar și în lipsa acordului soțului.